Sivuston ohjeet

3. Käyttäjä

3.2. Kirjautumisvalikko

Voit kirjautua etusivulla kahdessa paikassa. Joko kirjautumislohkosta hieman alempana sivulla tai yläkulman kirjautumislinkistä. Molemmat ylemmästä sinut ohjataan kirjautumissivun kautta, kun taasen alemmasta pääset suoraan sisälle. Lopputulos on aina sama, olet päässyt sisälle Akatemiaan.

Yläkulman kirjautumisesta saat auki valikon, jossa on osa sinua koskevia vaihtoehtoja. Et tarvitse niitä useinkaan, siksi ne on siirretty kirjautumiseen. Uutena käyttäjänä ne kannattaa kuitenkin käydä läpi, varsinkin oma profiili on syytä käydä tarkistamassa.

Työpöytäni

Työpöytä on hyvin yksinkertainen. Se tervehtii ja näyttää profiilikuvasi, jos olet sellaisen lisännyt. Se kertoo jos sinulla on lukemattomia viestejä. Ylläpidon suunnalta ei käytännössä tule, koska viestitykseen käytetään joko sivuston uutisia tai henkiläkohtaisissa asioissa sähköpostia. Akatemian sisäinen viestitys on liian epävarmaa tavoittamisen suhteen,

Työpöytä esittää myös koulutukset ja luennot, joihin olet liittynyt. Yläpalkissa, jossa on linkkipolku, löytyy laatikko tekstillä Muokkaa tätä sivua haluamaksesi. Jos painat sitä, niin pääset valitsemaan kuinka monta kurssia sivullasi näytetään, oletuksena on, että kaikki. Mutta jos joskus olet mukana useammalla kuin kymmenellä koulutuksella, niin tätä asetusta muokkaamalla saat näkyviin useamman kuin 10 kurssia - jostain syystä ohjelman mielestä kaikki tarkoittaa samaa kuin 10.

Näytä profiili

Pääset katsomaan miltä oma profiilisi näyttää muiden silmiin, sekä hieman oikopolkuja omaan käyttöösi. Hyödyllisintä on ehkä kohta Muut, koska mm. sitä kautta löydät foorumikeskustelusi.

Muokkaa tietoja

Täällä muokkaat profiliisi liittyviä asioita ja nämä muokkaukset ovat sellaisia, jotka jokaisen olisi syytä tehdä.

Voit muuttaa nimeäsi (jos jostain syystä haluat) ja asuinpaikkaasi, mutta ne eivät kuitenkaan ole niin oleellisia. Samaten voit päivittää täällä sähköpostiosoitteesi ja sen pitäisi olla toimiva, jos haluaa tiedon liikkuvan.

Mutta tärkeä kohta on sähköpostin näkyvyys, koska se liittyy omaan yksityisyyteesi. Näytä osoitteeni kaikille ei piilota sähköpostiosoitettasi keneltäkään Akatemian käyttäjältä, joka tulee katsomaan profiiliasi. Vain kurssiosallistujat saavat nähdä osoitteeni paljastaa mailiosoitteesi kaikille samalla kurssilla oleville, mutta ei muille Akatemian käyttäjille. Piilota osoitteeni kaikilta ei näytä kenellekään sähköpostiosoitettasi (kouluttajat ja ylläpito sen toki tietävät). Paitsi näkyvyyden suhteen, niin sillä on toinenkin merkitys. Jos kuka tahansa yrittää lähettää sinulle viestiä sähköpostitse Akatemian kautta, niin ne viestit menevät suoraan roskiin. Joten jos keskustelet Akatemiassa jonkun muun käyttäjän kanssa ja päätätte siirtyä mailiin, niin Akatemian kautta ei niitä viestejä kannata lähettää, jos oman sähköpostin näkyminen on estetty.

Oli asetuksesi mikä tahansa, niin ulkopuolelle Akatemian osoitteesi ei näy. Ei näy sekään, että olet ylipäätään liittynyt koulutuksiin. Sähköpostiosoitteen näkymisen asetukset vaikuttavat vain Akatemia sisällä.

Täällä voit asettaa profiilikuvasi (myös Gravatarin kautta), some-tietojasi jne.

Omat tiedostot

Voit tallentaa Akatemiaan henkilökohtaisia opiskeluun liittyviä tiedostoja järjestelmän sallimissa kokorajoissa. Ylläpitoa lukuunottamatta kukaan muu ei pääse tiedostoihisi käsiksi.

Ota kuitenkin huomioon, että Sumppu ei takaa millään tavalla tiedostojesi säilymistä esim. vikatilanteissa. Riski on kaikin osin sinun. Mutta silti sitä kannattaa hyödyntää nimenomaan opiskelussa käytettäviin asioihin.

Kun saat opiskelusi valmiiksi, tai et enää tarvitse tiedostojasi, niin muista siivota ne pois. Kun opiskeluoikeutesi päättyy, niin henkilökohtaiset tiedostosi tuhotaan automaattisesti ilman ennakkovaroituksia.